Miksi joudun kirjautumaan palveluun koko omalla nimelläni?

Emme hyväksy palveluumme keksittyjä nimiä tai lempinimiä. Haluamme tuoda luotettavuutta sivustollemme, sekä vastuullisuutta sitä käyttäville henkilöille ja näin ollen ehkäistä sekä väärän henkilöllisyyden käyttämistä, että feikkiprofiilien takaa tapahtuvaa huutelua ja mahdollisia huijaustapauksia. Henkilöiden on pystyttävä seisomaan omien sanojensa ja mielipiteidensä takana, sekä myytävä eläimiä ja tarvikkeita omalla nimellään.

Nimen perässä oleva pyöreä vihreä/sininen oikein-merkki tarkoittaa, että ihmisen henkilöllisyyys on lisäksi ylläpidon toimesta varmistettu ja nimi todettu käyttäjän oikeaksi koko nimeksi. Voit lukea lisää merkistä kohdasta Ansiomerkit.

Mitä salattavaa sinulla siis mahdollisesti on, jos et kykene jakamaan harrastusta ja verkostoitumaan siinä omalla nimelläsi?

Ymmärrämme kuitenkin, että on olemassa henkilöitä, joiden on salattava tarvittaessa koko nimensä esimerkiksi ammattinsa takia. Näiden henkilöiden kohdalla pystymme loogisesti sopimaan poikkeustilanteita, mutta meihin on otettava asiasta ensin yhteyttä, jotta emme turhaan lukitse käyttäjätiliäsi.

Mitä siitä seuraa, jos käytän väärää nimeä?

Jos epäilemme, että käytät palvelussamme väärää nimeä, niin lukitsemme käyttäjätilisi välittömästi. Käyttäjätilin lukitsemisen jälkeen sinulle lähetetään sähköpostia, jossa pyydämme sinua todistamaan henkilöllisyytesi samalla toimintatavalla, kuin varmistamme henkilöllisyyden tunnistautuneiden käyttäjien kanssa.

Mikäli et tämän jälkeen halua vahvistaa henkilöllisyyttäsi ja pyyntömme on sinusta epäreilu, niin käyttäjätilisi ja sähköpostiosoitteesi poistetaan palvelustamme lopullisesti ja palvelusi käyttö evätään myös jatkossa. Siksi pyydämmekin tutustumaan huolellisesti palveluehtoihimme ennen käyttäjätilin luomista.

Jos kuitenkin vaihdat käyttäjätilisi tekemisen jälkeen virallisesti nimeäsi, niin olethan yhteydessä meihin, jotta voimme päivittää käyttäjänimesi oikeaksi.

Voinko päästä ryhmän moderaattoriksi tai adminiksi?

Mahdollisesti, tosin muutama asia on otettava huomioon. Muissa sosiaalisissa medioissa käyttäjillä on valta perustaa omia yksityisiä eläinryhmiä ja meiltäkin kyseinen ominaisuus kyllä löytyy, mutta se on otettu pois käytöstä.

Ominaisuus otettiin pois syystä, että me emme halua edistää harrastuksessa tapahtuneiden pienten ”kuppikuntien” muodostumista. Joissakin yksityisryhmissä usein noudatetaan pelkästään sisäisten ylläpitäjien ja moderaattorien mielipiteitä eläimen hoito-ohjeisiin ja olosuhteisiin liittyen ja niiden kyseenalaistaminen aiheuttaa jopa sen, että kyseenalaistavat harrastajat poistetaan ja estetään ryhmästä.

On hyvä, että asioita voidaan myös avoimesti ja julkisesti kyseenalaistaa harrastajien ja kasvattajien välillä, sekä tarpeen tullen myös päivittää mahdollisesti vääriä tai vanhanaikaisia hoito-ohjeita. Lisäksi kasvattajien on pystyttävä perustelemaan kasvatustoimintaansa ja pysyä kasvatustavoitteidensa ja näkemystensä takana myös ilman suljettuja ovia ja erinäisiä pieniä kuppikuntia.

Moderaattoreiksi ja admineiksi valitaan sellaisia henkilöitä, jotka osaavat tarpeen tullen puuttua kommentointiin, jos ryhmän keskustelu menee asiattomaksi. Adminin/moderaattorin on myös tarvittaessa pystyttävä olemaan avuksi muille ryhmän jäsenille, joten edellytyksenä on oltava tietopohjaa ryhmää koskevasta eläinkunnasta.

Kaikilla on aina jotain opittavaa, eikä oma tapa ole välttämättä vain se ainoa ja oikea. Omaa tietotaitoa, sekä näkemyksiä on aina hyvä ja suotavaa tuoda ilmi, mutta emme hyväksy admineiksi tai moderaattoreiksi sellaisia henkilöitä, jotka pakottavat väkisin omia näkemyksiään ainoaksi vaihtoehdoksi ylläpitämänsä ryhmän jäsenille.

Haluamme ennen kaikkea sitä, että ryhmissä keskustelu on oikeudenmukaista ja mukavaa, eikä kenenkään tarvitse pelätä joukkolynkkausta kysyessään tai miettiessään asioita. Meillä ei suvaita kenenkään kiusaamista tai lynkkaamista.

Näin eräällä käyttäjällä ansiomerkin, mitä se tarkoittaa?

Ansiomerkkejä on palvelussamme useita erilaisia, jotka helpottavat tuomaan ilmi erilaisia asioita eri käyttäjien profiileissa. Alkuperäinen ideamme oli luoda ansiomerkkejä vain vahvistettuja kasvattajia varten, mutta idea kuitenkin paisui ja teimme palveluun lisäksi myös muita ansiomerkkejä, jotka tulevat ajan myötä mahdollisesti lisääntymään.

Esimerkiksi ”Vahvistettu kasvattaja” tarkoittaa, että kyseinen henkilö on osoittanut meille täyttäneensä kasvattajakriteerimme ja muun muassa kasvattanut vastuullisesti ja yhtäjaksoisesti vähintään 3 vuoden ajan tiettyä eläinlajia.

Lisäksi meillä on Admin-ansiomerkki, joka löytyy ainoastaan Viidakkokirja.comin perustajilta. Se helpottaa muita käyttäjiä erottamaan sivuston ylläpitäjät ja helpottamaan tarvittaessa yhteydenottoa suoraan meihin, vaikka nimet eivät välttämättä muistuisikaan mieleen.

 

Lisätietoa ansiomerkeistämme voit lukea klikkaamalla tästä.

En pysty vastaamaan kommenttiin?

Viidakkokirja.comissa julkaisuihin ja keskusteluihin kommentoiminen tapahtuu hieman eri tavalla, kuin esimerkiksi Facebookissa. Jos näet uutisvirrassasi esimerkiksi mielenkiintoisen kuvan, johon haluat jättää kommentin, niin se onnistuu painamalla kuvan/julkaisun alla näkyvää ”Kommentoi”-painiketta.

Tämän jälkeen olet aloittanut uuden kommenttiketjun, jonka alle kuvan lisännyt käyttäjä voi esimerkiksi kommentoida sinulle vastauksena ”Kiitos!”. Kuvan lisääjän kommentista häviää kuitenkin Vastaa-vaihtoehto alapuolelta, miksi en voi vastata enää hänelle?

Voit vastata kyllä, mutta sinun tulee vastata käyttämällä siihen oman alkuperäisen kommenttisi Vastaa-vaihtoehtoa, jolloin se siirtyy oman kommenttisi alle alimmaiseksi. Tämä tapahtuu siksi, jotta kommentit pysyisivät selkeässä järjestyksessä ja oikeissa ”nauhoissaan” sen sijaan, että kommenttiketju siirtyisi jatkuvalla syötöllä joka vastauksen alla aina enemmän oikealle per vastaus ja lopulta olisi melko mahdotonta pysyä perässä, että kuka on vastannut ja mitä.

Jos kommentointiin kuitenkin osallistuu välissä useampi ihminen ja haluat vastata vain jollekin tietylle, tai tietyille ihmisille, niin käytä kommentissasi @-merkkiä, jonka perään kirjoitat sen käyttäjän nimen, jolle haluat vastata. @-merkissä mainitut henkilöt saavat ilmoituskeskukseensa maininnan siitä, että heidän kommenttiinsa on vastattu.

@-merkin käyttö toimii hyvin samalla tavalla, kuin Facebookissa käytettävä tägäys. Voit tägätä muita käyttäjiä mukaan keskusteluihin, tai tägätä heidät katsomaan esimerkiksi mielenkiintoista kuvaa, linkkiä tai keskustelua. Tämä kuitenkin edellyttää sen, että kyseinen henkilö kuuluu samaan ryhmään mistä itse julkaisu löytyy.

Mitä tapahtuu, jos asetan profiilini yksityiseksi?

Jos asetat profiilisi yksityiseksi, niin ainoastaan kaverilistallasi olevat käyttäjät voivat tarkastella profiilisi sisältöä. Jos profiilisi on julkinen, niin kaikki käyttäjämme voivat tarkastella profiiliasi ja sen sisältöä, kuten medioita, julkaisuja ja lajilistaasi. Julkinen profiilisi ei kuitenkaan näy kirjautumattomille, vaan vaatii aina palveluun kirjautumisen.

Voit tarkistaa profiilisi yksityisyysasetukset menemällä kohtaan Asetukset > Tilin asetukset > Tilin yksityisyys.

Perustietojen (syntymäpäivä, asuinpaikka) näkyvyyden voit tarkistaa menemällä Asetukset > Profiilin asetukset > Perustiedot.

Profiilissani näkyy kohta videot, mutta miksi en voi ladata videoita?

Sivustollamme on monia upeita ominaisuuksia, joita on jouduttu kuitenkin karsimaan aivan puhtaasti budjettisyistä. Näin massiivisen verkkosivun luominen ja kehittäminen vie jo yksinään järjettömiä määriä aikaa, ja tällä hetkellä kustannamme sivustomme palvelimet täysin omakustanteisesti ilman minkäänlaisia avustuksia. Halusimme kuitenkin pitää kohdan ”videot” näkyvillä, sillä jos palvelusta tulee suosittu, niin pyrimme saamaan ne käyttöön. Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta kustantaa kalliimpia verkkohotelleja, joissa olisi enemmän tilaa ja kaistaa toteuttaa sivullemme enemmän ominaisuuksia.

En löydä sopivaa ryhmää, onko niitä mahdollisesti tulossa lisää?

Kyllä! Ryhmiä päivitetään suuresta kysynnästä riippuen jatkuvasti. Jos sinulla on mielestäsi hyvä idea uudelle ryhmälle, niin voit lähettää sen meille sähköpostitse osoitteeseen info@viidakkokirja.com. Tai jos olet sisäänkirjautuneena, niin voit lähettää ehdotuksesi viestinä suoraan toiselle meistä.