Tervetuloa Viidakkokirja.comiin!

 

Nämä käyttöehdot (tai ”Ehdot”) koskevat Viidakkokirja.comin käyttöä ja sisältöä, pois lukien ne kohdat, joissa erikseen mainitsemme soveltavamme muita käyttöehtoja. Käyttöehdot antavat sinulle tietoa palvelustamme (”Palvelu”). Luodessasi käyttäjätilin palveluumme ja käyttäessäsi Viidakkokirja.comia, hyväksyt nämä käyttöehdot.

 

Viidakkokirja.com palvelu

Palvelumme sisältää kaikki Viidakkokirja.comin sisällön, ominaisuudet, sovellukset, palvelut, teknologiat ja ohjelmistot, jotka tarjoamme edistääksemme palvelumme tarkoitusta: Yhdistääksemme eksoottisia eläimiä harrastavat ihmiset ja palvelut yhteen, sekä mahdollisen yhdistystoiminnan ja mainostuksen suoraan kuluttajille. Palvelumme koostuu seuraavista ulottuvuuksista:

 

 • Me Viidakkokirja.comissa haluamme mahdollistaa, että eläinharrastuksesi on jatkossakin tuettu ja turvattu. Tarjoamme palvelun, joka mahdollistaa harrastuksesi ohella tapahtuvan sosiaalisen verkostoitumisen ja harrastamisen jopa tuhansien jaettujen kokemusten ympäröimänä. Siksi rakensimme järjestelmän, joka pyrkii edesauttamaan ja tuomaan harrastajia yhteen, ja tämän toteuttaaksemme tarvitsemme näitä tietoja auttaaksemme käyttäjiä luomaan yhteisen ja turvallisen ilmapiirin, jossa voisimme harrastaa avoimesti. Tähän saattaa sisältyä erilaisia sisältöjä, kuten kohdistettua yritysmainontaa, josta saatat olla kiinnostunut, sekä tarjoamalla kokemuksia, jotka parantavat käyttökokemuksiasi Viidakkokirja.comin palvelussa.
 • Yhteisen, turvallisen yhteisön rakentaminen ja sen mahdollistaminen. Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja käytämme erilaisia työkaluja luoden käyttäjillemme resursseja, jotka auttavat tekemään palvelumme mahdollisimman sulavaksi, turvalliseksi ja miellyttäväksi käyttää. Ehkäisemme käyttöehdoillamme erilaisia väärinkäytöksiä, sekä valvomme käyttöehtojemme rikkomuksia ja rikollista toimintaa ylläpitomme toimesta. Käytämme palvelumme turvaamiseen hallussamme olevia tietoja, mukaan lukien sinun tietojasi. Saatamme jakaa tietojasi rikollisen sisällön johdosta lakia valvovien viranomaisten kanssa Suomessa.
 • Tutkimus ja innovaatio.
  Käytämme hallussamme olevia tietoja kehittääksemme, tutkiaksemme ja parantaaksemme palveluamme. Tähän kuuluu käyttäjiämme koskevien tietojen tutkiminen selvittääksemme, miten ihmiset käyttävät palveluamme. Saatamme esimerkiksi tehdä jo olemassa olevan kehitystyötä koskevan ryhmän lisäksi erilaisia yksittäisiä kyselyitä ja kokeilla palveluumme uusia ominaisuuksia ja suorittamalla niille vianmäärityksiä. Tutkimuksiin ei kuitenkaan luonnollisesti sisälly käyttäjien yksityisviestit, sillä kunnioitamme ja noudatamme jokaisen henkilön perusoikeuteen turvattua viestintäsalaisuutta.

 

Miten rahoitamme palvelumme?

Sen sijaan, että maksaisit palvelustamme, pidämme kiinni siitä, että Viidakkokirja.com on käyttäjilleen täysin ilmainen, myös jatkossa. Kustannamme sivustomme palvelimet tällä hetkellä täysin omakustanteisesti ilman minkäänlaisia avustuksia, josta johtuu myös osittainen budjettisyistä johtuva karsiminen palvelumme ominaisuuksista.

Ulkopuolinen rahoitus mahdollistaa kuitenkin palvelimemme eri ominaisuuksien parantamisen ja kehittämisen. Jatkossa voimme mahdollisesti rahoittaa palveluamme esimerkiksi lahjoituksilla, tai yrityksiä varten tarkoitetuilla eri kokoisilla mainosbannereilla, jotka sijaitsevat eri puolilla Viidakkokirja.comin palvelua. Näin ollen käyttämällä palveluamme hyväksyt, että voimme näyttää sinulle näiden yrityksien kohdennettuja mainoksia.

Emme kuitenkaan jaa tai myy henkilötietojasi eteenpäin kolmansille osapuolille, tai käytä yksityistietojasi ylipäätään palvelumme markkinointiin.

 

Tietosuojakäytäntö

Palvelumme tarjoaminen edellyttää tietojesi keräämistä ja mahdollista käyttämistä. Palvelumme tietosuojakäytännöstä voit lukea täältä.

 

Kuka voi käyttää Viidakkokirja.comia?

Haluamme palvelumme olevan mahdollisimman avoin ja kattava, mutta samalla rajaten sen sisällön ainoastaan käyttäjiemme välille. Haluamme sen olevan lisäksi turvallinen ja lainmukainen. Tästä syystä tarvitsemmekin sitoutumuksesi muutamiin rajoituksiimme, jotta voit olla osa Viidakkokirja.comin yhteisöämme;

 • Sinun on oltava vähintään 13-vuotias.
 • Olet yksityishenkilö.
 • Tiliäsi ei ole aiemmin poistettu toimestamme lain tai käyttöehtojemme rikkomisen johdosta.

 

Mikä on kiellettyä Viidakkokirja.comissa?

Turvallisen ja avoimen palvelun tarjoaminen käyttäjillemme edellyttää, että jokainen noudattaa yhteisössämme samoja rajoituksia.

 • Et voi tekeytyä toiseksi henkilöksi tai antaa itsestäsi virheellistä tietoa.
 • Et voi teeskennellä olevasi toinen henkilö tai jokin muu taho, etkä voi luoda tiliä toisen henkilön puolesta. Palveluumme rekisteröidytään käyttämällä vain omaa virallista nimeä (etu- ja sukunimi), lempinimiä emme siis salli. Tällä tavoin luomme luotettavuutta toistemme välille ja ehkäisemme erilaisten valeprofiilien ja trollaajien olemassaolon yhteisössämme. Varauduthan, että ongelmatilanteissa olet tarvittaessa valmis todistamaan henkilöllisyytesi. Rajoitusta rikkomalla meillä on oikeus poistaa tilisi ja tarvittaessa kieltää rekisteröitymisesi meille myös jatkossa.
 • Et voi käyttäytyä lainvastaisella, laittomalla, harhaanjohtavalla tai petollisella tavalla palvelussamme, tai toteuttaa minkäänlaista muuta rikollista toimintaa.
 • Et voi rikkoa, tai auttaa/rohkaista muita rikkomaan näitä käyttöehtojamme.
 • Et saa luoda yritykselle käyttäjätiliä, etkä väärinkäyttää yksityistiliä yrityksen puolesta. Jos olet yrittäjä, niin voimme kuitenkin tarjota erikseen mainostilaa palvelussamme.
 • Et saa jakaa palvelumme sisältöä ulkopuolelle.
  Palvelumme on suojattu niin, että vain rekisteröityneet käyttäjämme näkevät sen tarkemman sisällön. Tästä syystä sisällön jakaminen palvelumme ulkopuolelle, sekä ulkopuolisille henkilöille on kielletty.
 • Et saa julkaista kenenkään yksityisiä tai luottamuksellisia tietoja luvatta, loukata toisen henkilön oikeuksia, tai rikkoa immateriaalioikeuksia, kuten tekijänoikeus- tai tavaramerkkirikkomusta, väärennöksiä tai laittomasti valmistettuja tuotteita.
  Voit käyttää toisten käyttäjien mediaa tai julkaistua sisältöä luvallisesti, jos asianomistaja on antanut siihen virallisen luvan. Näin ollen takaat, että sinulla on kaikki tarvittavat oikeudet julkaisemaasi tai jakamaasi sisältöön.
 • Seuraavanlaisen sisällön julkaiseminen on palvelussamme ehdottomasti kiellettyä:
  • Eläimiin ja/tai ihmisiin kohdistuva väkivaltainen sisältö, eläinrääkkäys
  • Itsemurha ja itsensä vahingoittaminen
  • Alastomuus ja seksuaalinen toiminta/materiaali
  • Vihapuhe, nettikiusaaminen ja häirintä, sekä ihmisryhmän syrjiminen esimerkiksi etnisyyden, kansallisuuden, uskonnon, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen tai vamman/sairauden perusteella
  • Tietojen kalastelu, yhteydenotto muihiin käyttäjiin kaupallisessa tarkoituksessa ja yritysmainonnan toteuttaminen yksityisviestitse

 

Pidättämämme lisäoikeudet

 • Voit käyttää immateriaalioikeuksiamme, tavaramerkkejämme tai vastaavia merkkejä vain meidän sallimalla tavalla ja antamallamme luvalla, josta olemme sopineet kanssasi etukäteen.
 • Sinun tulee hankkia meiltä joko kirjallinen lupa tai avoimen lähdekoodin mukainen lisenssi, jos haluat muokata, luoda johdannaisteoksia, purkaa tai muuten hankkia lähdekoodeja meiltä.

 

Oman sisällön ja käyttäjätilin poistaminen

 

 • Voimme poistaa kaikkea palvelussamme jakamaasi sisältöä ja tietoa, jonka uskomme rikkovan käyttöehtojamme, tai kun meidän on tehtävä se lakisääteisesti. Voimme kieltää ja lakkauttaa palvelumme sinulle välittömästi suojataksemme yhteisöämme ja palveluitamme, mikäli aiheutat vaaraa meille tai muille palvelun käyttäjille, rikot käyttöehtojamme, jos toistuvasti loukkaat muiden henkilöiden immateriaalioikeuksia, tai jos laki velvoittaa meitä toimimaan niin. Joissakin tapauksissa, kun poistamme sisältöäsi, ilmoitamme siitä sinulle.
 • Jos uskot, että käyttäjätiliäsi kohtaan on toimittu meidän puolestamme väärin tai tilisi on suljettu aiheettomasti, tai haluat poistaa sen itse palvelustamme, niin olethan yhteydessä meihin sähköpostitse.
 • On kuitenkin poikkeustapauksia, jolloin emme voi poistaa kaikkea tilisi sisältöä heti pyynnöstäsi, kuten käyttöehtojen rikkomisen ja rikollisen toiminnan jälkeen. Näitä ovat esimerkiksi;
  • Kun tutkimme rikollista toimintaa tai käyttöehtojemme ja käytäntöjemme rikkomista vielä tarkistetaan.
  • Kun noudatamme lakisääteistä velvoitetta, kuten todisteiden säilyttämistä tai viranomaisen, oikeustuomioistuimen, lainvalvojan tai hallinnollisen viranomaisen pyyntöä.
 • Tällaisissa tapauksissa sisältöä säilytetään vain niin kauan, kuin sen säilyttämistä vaativat syyt sitä edellyttävät. Ajankohtaa emme voi meidän puoleltamme aina tarkalleen sanoa.

 

Oikeudet tämän käyttöehdon puolelta

 • Nämä käyttöehdot eivät anna oikeuksia kolmansille osapuolille.
 • Et voi siirtää näiden ehtojen mukaisia oikeuksiasi tai velvoitteitasi ilman meidän suostumustamme.
 • Oikeutemme ja velvollisuutemme voidaan poikkeustapauksessa luovuttaa toiselle osapuolelle. Tämä saattaa esimerkiksi tapahtua palvelumme ylläpidon vaihdon yhteydessä tai lain perusteella.

 

Mahdolliset ongelmatapaukset

 

 • Teemme parhaamme mahdollistaaksemme täysin turvallisen ja ongelmattoman palvelun, mutta emme voi taata, että palvelumme toimisi aina ilman ongelmia, viiveitä tai ulkopuolisen henkilön toimesta tapahtuvaa väärinkäyttöä. Olettaen, että olemme noudattaneet kohtuullista valvontaa ja huolellisuutta, emme ota vastuuta seuraavista asioista:
  • Käyttöehtojemme lukemisen laiminlyönnistä johtuvista ongelmista ja seurauksista.
  • Identiteettivarkauksista tai muista palvelun väärinkäytöstä ja rikollisesta toiminnasta. Viranomaisten pyytäessä olemme kuitenkin parhaamme mukaan avuksi.
  • Muiden julkaisemasta loukkaavasta, sopimattomasta, siveettömästä tai laittomasta sisällöstä, sekä tapahtumista, jotka ovat hallintakykymme ulottumattomissa. Tähän kuuluvat myös esimerkiksi mahdolliset huijausviestien ja viruslinkkien klikkaamisesta johtuvat käyttäjään kohdistuvat hyökkäykset sekä kiellostamme huolimatta palvelusta otetut luvattomat kuvakaappaukset ja niiden levittäminen.
  • Emme ota vastuuta mistään käyttäjien omasta toiminnasta. Jos väärinkäyttöä tai esimerkiksi eläimiin kohdistuvaa laiminlyöntiä kuitenkin ilmenee jonkun henkilön toimesta, olethan välittömästi yhteydessä meihin joko yksityisviestitse tai sähköpostitse, jotta voimme puuttua tilanteeseen mahdollisimman nopeasti.
  • Emme ole myöskään vastuussa mahdollisista kuolemantapauksista, henkilövahingoista tai muista harhaanjohtavista tai vilpillisistä tiedoista.

 

Käyttöehtojen päivittäminen ja mahdolliset muutokset

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa palveluamme, käyttöehtojamme tai toimintamenetelmiämme. Ilmoitamme sinulle kuitenkin muutoksistamme sähköpostitse 30 päivää ennen niiden voimaantuloa, ja näin ollen annamme sinulle mahdollisuuden tarkistaa muutoksemme hyvissä ajoin. Sen jälkeen, mikäli haluat jatkaa palvelumme käyttöä, päivitetyt käyttöehdot sitovat sinua heti voimaantulopäivästä lähtien. Mikäli et halua hyväksyä tulevia muutoksiamme, niin olet vapaa poistamaan käyttäjätilisi palvelustamme.

 

Ota yhteyttä

Otamme mielellämme vastaan käyttöehtoihimme liittyviä kysymyksiä, kommentteja ja pyyntöjä. Myös mahdollisissa ongelmatapauksissa olethan yhteydessä meihin.

Sähköpostiosoitteemme on info@viidakkokirja.com.

Käyttöehtoja on muokattu viimeksi helmikuussa 2022.